”I dessa tider”

Ett uttryck som används ofta sedan mars 2020…
Restauranger omfattas inte av lagen gällande allmänna sammankomster utan av lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen samt dess tillsynsvägledning. Det innebär bland annat att vi ska underlätta för gästen att hålla avstånd till varandra genom att duka luftigare och inte bilda köer runt barer och bufféer.

På Hovås Kallbadhus har vi minskat antalet bord i vår restaurang vilket innebär att det blir lite luftigare. Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra detsamma. Vi har även valt att servera så mycket som möjligt direkt från köket.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet, vilket gäller även för oss som jobbar här.

Förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer gäller inte för privata tillställningar.

Om du är i riskgrupp eller av andra anledningar känner dig fundersam är du välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan försöka tillgodose dina behov, exempelvis genom att ert sällskap sitter i mer avskilt.

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridning. Vi vill ju att det snart blir uttrycket ”ni minns de där tiderna” som blir det vanliga istället.