”I dessa tider”

Ett uttryck som används ofta sedan mars 2020…
Restauranger omfattas inte av lagen gällande allmänna sammankomster utan av lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen samt dess tillsynsvägledning. Det innebär bland annat att vi ska underlätta för gästen att hålla avstånd till varandra genom att duka luftigare och inte bilda köer runt barer och bufféer. Regeringen beslöt i november 2020 att det är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med, som huvudregel, fler än åtta deltagare med undantag för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall. Bland annat Västra Götalands län har valt att  begränsningen av deltagare även ska omfatta allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på serveringsställen. Det innebär att till exempel konserter eller krogshower som anordnas på ett serveringsställe för närvarande har ett publiktak på 8 personer.

På Hovås Kallbadhus har vi minskat antalet bord i vår restaurang vilket innebär att det blir ännu luftigare. Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra detsamma. Vi har även valt att servera så mycket som möjligt direkt från köket. Vissa av våra bord står kvar ute under vintern, så om vädret tillåter, klä dig varmt och umgås utomhus med dina nära!

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet, vilket gäller även för oss som jobbar här.

Förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer gäller inte för privata tillställningar på serveringsställen. Däremot så kan sällskap sedan 24 december inte vara fler än fyra personer vid ett bord, så om ni kommer fler så kommer ni att behöva sitta vid flera bord med en meter mellan borden. 

Om du är i riskgrupp eller av andra anledningar känner dig fundersam är du välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan försöka tillgodose dina behov, exempelvis genom att ert sällskap sitter i mer avskilt.

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridning. Vi vill ju att det snart blir uttrycket ”ni minns de där tiderna” som blir det vanliga istället.