”I dessa tider”

Ett uttryck som används ofta sedan mars 2020…
Restauranger omfattas inte av lagen gällande allmänna sammankomster utan av lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen samt dess tillsynsvägledning. Det innebär bland annat att vi ska underlätta för gästen att hålla avstånd till varandra genom att duka luftigare och inte bilda köer runt barer och bufféer. Däremot har  bland annat Västra Götalands län valt att den fortsatta begränsningen till 50 deltagare även ska omfatta allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på serveringsställen. Det innebär att till exempel konserter eller krogshower som anordnas på ett serveringsställe för närvarande har ett publiktak på 50 personer från och med den 1 november.

På Hovås Kallbadhus har vi minskat antalet bord i vår restaurang vilket innebär att det blir lite luftigare. Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra detsamma. Vi har även valt att servera så mycket som möjligt direkt från köket. Vissa av våra bord står kvar ute under vintern, så om vädret tillåter, klä dig varmt och umgås utomhus med dina nära!

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet, vilket gäller även för oss som jobbar här.

Förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer gäller inte för privata tillställningar. Däremot så kan sällskap sedan 3 november inte vara fler än åtta personer vid ett bord, så om ni kommer fler så kommer ni att behöva sitta vid flera bord. 

Om du är i riskgrupp eller av andra anledningar känner dig fundersam är du välkommen att kontakta oss för att se hur vi kan försöka tillgodose dina behov, exempelvis genom att ert sällskap sitter i mer avskilt.

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridning. Vi vill ju att det snart blir uttrycket ”ni minns de där tiderna” som blir det vanliga istället.